Domowy sos karmelowy z daktyli

Szara
Desery
11.09.2015 10:37
Domowy sos karmelowy z daktyli

250g of ready made sauce): - 200 g dried dates - 1/3 C homemade almond milk (70 ml) * - 1 tbsp extra virgin coconut oil - small pinch of pink himalayan salt * if you want to get a more runny sauce, add 100ml or more milk PREPARATION: Soak the dates in water. jeśli sos ma być bardziej lejący, dodaj 100 ml lub więcej mleka PRZYGOTOWANIE: Daktyle zalewamy wrzątkiem lub zimną wodą, z zależności od tego czy chcemy aby sos pozostał raw (zimna woda) czy nie (wrzątek). Naprawdę warto mieć zawsze taki słoiczek w lodówce ;) SKŁADNIKI (ok. 250 g gotowego sosu) - 200 g suszonych daktyli - 1/3 szklanki domowego mleka migdałowego (70 ml) * - 1 łyżka oleju kokosowego extra virgin - mała szczypta różowej soli himalajskiej * Dziś na blogu coś, co nie tylko przyda się w następnym przepisie, ale też na co dzień. Dziś na blogu coś, co nie tylko przyda się w następnym przepisie, ale też na co dzień. Oszczędny w składniki ale jakże bogaty w smak, wspaniały, gęsty sos karmelowy. Oszczędny w składniki ale jakże bogaty w smak, wspaniały, gęsty sos karmelowy. Use cold water if you want your sauce to be raw, or hot boiling water if you dont want it to stay raw. Jednak wystarczy dodać do niego na końcu trochę więcej mleka, jeśli chcemy uzyskać bardziej rzadką i płynną wersję, którą będziemy polewać np. naleśniki. Zalane wrzątkiem pozostawiamy do namoczenia na 30 minut, w zimnej wodzie moczymy je 1 godzinę. Add more milk if you want a more runny sauce. Pour the sauce in to a small jar. When using hot water, soak them for 30 minutes, if youre using cold one soak them longer, for min. 1 hour. After that, drain them, remove the pits if there are any and put the dates in a blender cup.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://foodpornveganstyle.blogspot.com/2015/09/vegan-diy-weganski-sos-karmelowy-z.html