Składniki: - opakowanie chleba tostowego - 300 g szynki, salami lub kiełbasy - 250 g żółtego sera - 2 jajka - 2 pomidory - 250 ml śmietany 18% - garść oliwek zielonych - 2 cebule - pęczek szczypiorku - sól, pieprz, papryka ostra - zioła prowansalskie Przygotowanie Cebulę kroimy w piórka i podsmażamy na oleju. Pomidory i oliwki kroimy w plasterki, ser ścieramy na tarce, szynkę kroimy w paski. Na wierzch ostatniej kładziemy oliwki, plasterki pomidora, resztę sosu śmietanowego, posypujemy papryką i ziołami. Układamy na nim połowę szynki i cebuli, oliwki, kilka plastrów pomidora, zalewamy 1/3 sosu śmietanowego.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://e-przepisykulinarne.pl/2015/09/zapiekanka-z-chleba-tostowego/