składniki: kruche ciasto 1 szklanka mąki 5 łyżek cukru pudru 100 g miękkiego masła 2 żółtka szczypta soli masa serowa 1 kg zmielonego sera 5 jajek 100 g miękkiego masła 1/2 szklanki cukru 1 budyń waniliowy skórka otarta z dwóch cytryn sok wyciśnięty z jednej cytryny polewa kajmakowa 200 g masy kajmakowej Helio 50 g gorzkiej czekolady oraz skórka cytrynowa Helio do posypania Wszystkie składniki na kruche ciasto przełożyć do miski i zagnieść. Blaszkę wstawić do nagrzanego na 180 C piekarnika i podpiec ciasto aż lekko się zarumieni ok 15 -20 minut. Gotowe ciasto uformować w kulę zawinąć w folię i włożyć na godzinę do lodówki. Dodać masę kajmakową i dokładnie wymieszać aby składniki się połączyły. Na koniec dodać pianę z białek i delikatnie wymieszać. Dodać też sok z cytryny i otartą skórkę oraz budyń. Wszystko dokładnie wymieszać aby składniki się połączyły.