Roladki z kurczaka z tofu, pieczarkami i natką pietruszki zawijane w szynce szwarcwaldzkiej.

Joanna
Obiad
08.09.2015 8:09
Roladki z kurczaka z tofu, pieczarkami i natką pietruszki zawijane w szynce szwarcwaldzkiej.

Składniki: - 2 filety z piersi kurczaka - 4 plastry szynki szwarcwaldzkiej - 60 g tofu - 200 g pieczarek - garść posiekanej natki pietruszki - 1 ząbek czosnku - 1 łyżeczka musztardy rosyjskiej - słodka papryka - sól, pieprz - 2 łyżeczki masła Przygotowanie: Pieczarki obieramy, myjemy, kroimy na plasterki i smażymy na patelni na łyżeczce masła. Na każdym filecie rozsmarowujemy musztardę, nakładamy natkę pietruszki i pieczarki, kładziemy pasek tofu o szerokości około 1 cm i dokładnie zawijamy roladki. Przekładamy roladki na blaszkę lub do naczynia żaroodpornego, owijamy folią i wkładamy do lodówki na godzinę. Następnie piersi z kurczaka przyprawiamy solą (delikatnie), pieprzem oraz papryką z dwóch stron. Filety oczyszczamy, osuszamy papierowym ręcznikiem i rozbijamy tłuczkiem na cienkie kotlety (uważając, aby nie przedziurawić mięsa).

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://symfoniasmakowa.blogspot.com/2015/08/roladki-z-kurczaka-z-tofu-pieczarkami-i.html