Racuchy z jabłkami

Beata
Obiad
05.09.2015 0:40
Racuchy z jabłkami

Składniki 500 g mąki 1,5 szklanki mleka 3-4 łyżki cukru 30 g świeżych drożdży 2 jajka 1 łyżka wódki 1 łyżeczka jogurtu 2 jabłka sól olej do smażenia cukier puder do posypania Drożdże pokruszyć i wymieszać z jogurtem , 1 łyżką cukru i odstawić do wyrośnięcia. Odsączyć na ręczniku papierowym i podawać posypane cukrem pudrem. racuchy z jabłkami Smażyć na wolnym ogniu z dwóch stron na złoty kolor. Ja usmażyłam je na obiad, ale możecie podać również na śniadanie. Do miski przesiać mąkę,dodać ciepłe mleko,cukier,jajka,wódkę,sól i wyrośnięte drożdże. Na patelni rozgrzać olej i nakładać łyżką ciasto.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://smakiuczucie.blogspot.com/2015/09/racuchy-z-jabkami.html