Bardzo fajna alternatywa dla zwykłego kotleta - może i wygląda tak samo, ale w smaku na prawdę czuć różnicę! SKŁADNIKI: 1 podwójna pierś kurczaka 2-3 łyżki chrzanu (ze słoiczka) 1 łyżka masła orzechowego u mnie Primavika 1 łyżka śmietany 12% lub 18% Panierka: mąka jajka/mleko (ja czasem zamiast jajka używam do panierowania samego mleka - sprawdza się:) bułka tarta zmielone/drobno posiekane orzechy ziemne (ilość według uznania, u mnie pół na pół z bułką tartą)* olej do smażenia *fajnie gdy zostaną większe kawałeczki orzechów - przyjemnie później chrupią 1. Mięso oczyścić, pokroić i rozbić jak na schabowe. 5. Panierować kotlety: najpierw obtoczyć z obu stron w mące, później jedną stronę zmoczyć w jajku/mleku i przełożyć od razu do talerza z bułką tartą (druga zostaje w samej mące), tak leżącego w bułce kotleta posmarować z drugiej strony masą chrzanową, przekręcić żeby przykleiła się do niej bułka tarta z orzechami (lub po prostu posypać ręką) i od razu położyć na patelnię stroną z masą chrzanową do dołu. W 4 talerzach naszykować kolejno: mąkę, jajko/mleko, bułkę tartą z orzechami, masę chrzanową 4. Chrzan świetnie skomponował się z mięsem, nadał mu wyrazistości, a masło orzechowe i orzeszki w panierce podkręciły smak. Kotlety te zobaczyłam niedawno u Agnieszki - niecodzienne połączenie chrzanu i masła orzechowego tak mnie zaintrygowało, że musiałam je wypróbować!