Ratatouille

Małgorzata
Obiad
04.09.2015 7:54
Ratatouille

O tej porze roku najlepsze, gdyż sezon na warzywa, z których się składa - w pełni :) SKŁADNIKI 1 duży bakłażan 2 małe cukinie 1 czerwona papryka 1 żółta papryka 3 małe pomidory 1 duża cebula 3 ząbki czosnku 3 łyżeczki przecieru pomidorowego zioła prowansalskie tymianek liść laurowy sól pieprz oliwa z oliwek PRZYGOTOWANIE Cebulę i czosnek drobno siekamy. Ratatouille Autor: Małgorzata Chyla o 07:05:00 Etykiety: bakłażan, bakłażan przepisy, cukinia, cukinia przepisy, danie jednogarnkowe, duszone warzywa, papryka, papryka przepisy, pomidory, przepis na ratatouille, ratatouille, ratatuj, ratatuja Łatwy przepis na jednogarnkowe danie, które może stanowić samodzielny posiłek lub być dodatkiem do dania głównego. Pozostałe warzywa myjemy (pomidory sparzamy i obieramy ze skórki), usuwamy gniazda nasienne i kroimy w dość dużą kostkę. Przykrywamy i dusimy na małym ogniu przez około 15 minut, aż warzywa zmiękną. W garnku o grubym dnie rozgrzewamy 2 łyżki oliwy i szklimy cebulę z czosnkiem.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://mojekuchennerewelacje.blogspot.com/2015/09/ratatouille.html