Papryka faszerowana kurczakiem i mozzarellą

Monika
Obiad
02.09.2015 18:15
Papryka faszerowana kurczakiem i mozzarellą

składniki: 2-3 papryki, zależy od wielkości ja dokładnie zużyłam 2,5 300 g piersi z kurczaka 2 kulki mozzarelli 100 g żółtego sera 250 g pomidorów sól prowansalska olej do smażenia Pierś kurczaka pokroić w drobną kostkę. Mozzarellę osączyć z zalewy i pokroić w drobną kostkę, 4 plasterki zostawić na wierzch. Na wierzchu ułożyć pokrojoną w paski mozzarellę, którą wcześniej odłożyliśmy. Usmażonego kurczaka i pokrojone składniki przełożyć do miski i wymieszać , do smaku jeszcze lekko posolić solą prowansalską. Mięso oprószyć solą prowansalską i krótko obsmażyć na patelni - aby tylko zmieniło kolor.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://moniamieszaigotuje.blogspot.com/2015/09/papryka-faszerowana-kurczakiem-i.html