Potrzebne nam (dla 2 osób):- pół opakowania makaronu razowego (spaghetti)- małe opakowanie śmietany 12%- cały brokuł- 15-20 dag szynki konserwowej dobrej jakości- 100 g serka topionego o wyrazistym smaku- sól- pieprz- odrobina soku z cytrynyPrzygotowanie:Makaron ugotować zgodnie z instrukcją z opakowania. Dla tych, którzy (tak jak ja) cały tydzień spędzili żywiąc się jogurtami i zbożowymi batonikami, przeplatanymi czasem przez poczciwą kanapkę. Śmietanę przelać do rondelka i podgrzewać na małym ogniu razem z podzielonym na mniejsze części serkiem topionym. A póki co mam dla Was makaron z prostym w przygotowaniu sosem. Ostatni tydzień był dość ciężki - poszukiwania nowej pracy, gdy jeszcze się pracuje, mogą człowieka całkowicie wyczerpać. Pyszne i sycące danie dla osób, które nie mają czasu siedzieć w kuchni.