lyzka oliwy z oliwek 1-2 lyzki octu winnego lub soku z cytryny sol,cukier ,pieprz do smaku mieszanka suszonych ziol Skladnik na slatke : 1 czerwona cebula pol glowki salaty lodowej 6 pomidorkow koktajlowych No coz ,moj dlugi urlop dobiegl konca ... i sie okazalo ,ze sobie dobrze dogodzilam ;) ,przybylo mi kilka centymetrow ;) , wiec pora na powrot do poprzedniego przed urlopowego menu ;) .Dobrze ,ze to smaczne menu Sposób przygotowania 1. Przygotowanie dresingu : W misce ucieramy szybkimi ,energetycznymi ruchami musztarde z octem/sokiem z cytryny ,nastepnie wlewamy powoli oliwe i dalej ucieram do powstania jednolitego sosu doprawiamy cukerm ,sola i pieprzem do smaku . Cebule kroimy w piorka .Oliwki na polowki lub w plasterki . czwartek, 11 września 2014 Sałatka ze świeżymi figami i dresingiem na bazie musztardy miodowej Dodajamy suszone ziola i odstwaiamy na kilka minut w chlodne miejsce . 2. 2 swieze figi 5-6 zielonych oliwek 100 g sera feta garsc rukoli