Jagodzianki.

Joanna
Ciasta
28.08.2015 11:30
Jagodzianki.

Składniki: (na 8 dużych bułeczek) ciasto drożdżowe: - 250 ml mleka - 40 g świeżych drożdży - 4 łyżki cukru - 1 jajko - 30 g roztopionego masła - 3,5 szklanki mąki tortowej - szczypta soli - 350 g jagód - 4 łyżeczki cukru - cukier puder do posypania Przygotowanie: Kruszymy drożdże w dużej misce, dolewamy mleko z cukrem, mieszamy i odstawiamy na 15 minut. Kruszymy drożdże w dużej misce, dolewamy mleko z cukrem, mieszamy i odstawiamy na 15 minut. Zagniatamy ciasto aż składniki dobrze się połączą, formujemy kulę, zakrywamy bawełnianą ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Zagniatamy ciasto aż składniki dobrze się połączą, formujemy kulę, zakrywamy bawełnianą ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Każdy kawałek ciasta kształtujemy na gładką kulkę, delikatnie je spłaszczamy, napełniamy jagodami z cukrem, zamykamy szczelnie i formujemy okrągłe bułeczki.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://symfoniasmakowa.blogspot.com/2015/08/jagodzianki.html