Cukinia faszerowana mięsem mielonym

Małgorzata
Obiad
28.08.2015 9:13
Cukinia faszerowana mięsem mielonym

Pysznie bardzo :) SKŁADNIKI 3 średnie cukinie 1 duża cebula 1/2 kg mięsa mielonego (u mnie z szynki) 1/2 dużej żółtej papryki 2 duże pomidory (malinowe) 3 ząbki czosnku 2 łyżki koncentratu pomidorowego 150 g tartej mozzarelli słodka papryka w proszku zioła prowansalskie sól morska świeżo mielony pieprz olej do smażenia PRZYGOTOWANIE Cukinie myjemy, odkrawamy końce i przecinamy wzdłuż na połowy. Dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę, posiekane pomidory (bez skóry), przeciśnięty przez praskę czosnek i koncentrat pomidorowy. Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy cebulę pokrojoną w drobną kostkę. Nadziewamy gotowym farszem, posypujemy tartą mozzarellą i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni, podlewając niewielką ilością wody. Pieczemy przez 30-40 minut, aż cukinia będzie miękka.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://mojekuchennerewelacje.blogspot.com/2015/08/cukinia-faszerowana-miesem-mielonym.html