Zupa pomidorowa ze świeżych pomidorów

Beata
Zupy
25.08.2015 0:08
Zupa pomidorowa ze świeżych pomidorów

Składniki: 3 średnie marchewki 1 mały seler 1 duża pietruszka(korzeń) 1 por 2,5 l wywaru mięsnego 400 ml domowego przecieru pomidorowego (przepis) 200 ml śmietany 2 ząbki czosnku 1 łyżka majeranku 1 liść laurowy 3 ziela angielskie 5 ziaren pieprzu 1 łyżeczka bazylii sól pieprz makaron lub ryż Marchewkę , pietruszkę, seler i por obrać i włożyć do gotującego się wywaru mięsnego, a następnie dodać liść laurowy, ziele angielskie,pieprz, czosnek i gotować do miękkości warzyw. Usunąć z zupy liść laurowy i ziele angielskie, a resztę zmiksować blenderem na gładki krem. Na talerz włożyć makaron, zalać zupą i dodać kleksa śmietany.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://smakiuczucie.blogspot.com/2015/08/zupa-pomidorowa-ze-swiezych-pomidorow.html