Spód: - 3 żółtka, - 150g mąki pszennej, - 100g masła, - 30g cukru pudru, - łyżka cukru waniliowego, - 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia. Śmietankę ubić na sztywno z dodatkiem cukru pudru, pod koniec ubijania dodając po łyżce serka mascarpone oraz nasiona wanilii. Beza: - 3 białka, - 150g cukru, - 2 czubate łyżeczki kisielu cytrynowego (użyłam Gellwe), - 40g płatków migdałowych. Białka Krem śmietanowy: - 500ml śmietanki 30%, - 250g serka mascarpone, - laska wanilii, - 3 łyżki cukru pudru. Ostudzić. Malinowa galaretka: - 600g malin, - 2 galaretki o smaku malinowym, - 3 szklanki wrzątku. Masę rozsmarować na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i natłuszczonej. Owinąć w folię spożywczą i włożyć na godzinę do lodówki. Następnie ciastem wylepić dno natłuszczonej i wysypanej bułką tartą formy do pieczenia o wym. 23x33cm. ubić na sztywno z cukrem.