Biszkopt z makiem: 4 jajka 2/3 szkl cukru 2/3 szkl mąki 2/3 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 szkl suchego maku Warstwa wiśniowa: dżem wiśniowy lub 1 szkl świeżych wiśni (wydrylowanych) 1 galaretka wiśniowa 1 szkl wrzątku Krem z mascarpone: 375 g mascarpone (1,5 standardowego opakowania) 330 ml śmietanki 30% 2 śmietan fix-y 6 łyżek cukru pudru Ponadto: 2 op. delicji wiśniowych 2 galaretki wiśniowe 3,5 szkl wrzątku 1. 2 galaretki rozpuścić w 3,5 szkl wrzątku. Jeśli używamy świerzych wiśni to neleży je zasypać cukrem (kilka łyżek), zagotować, odlać sok i same odsączone z soku wiśnie wymieszać z galaretką. Ostudzoną galaretkę (w 1 szkl wrzytku) wymieszać z dżemem wiśniowym. Bardzo podobne do Czerwonego Kapturka, tyle że troszkę inaczej ułożone i z dodatkową wiśniową warstwą - taka moja Fanaberia ;) SKŁADNIKI: (na formę 25x35cm) Pyszne ciasto na piegowatym biszkopcie, z moją ulubioną masą mascarpone i wiśniami. 2. Przygotować biszkopt: Białka ubić na sztywno, dalej miksując dodać cukier, a następnie żółtka. Pozostałą 1 galaretkę rozpuścić w szklance wrzątku i odstawić do ostudzenia.