Składniki: - 12 podudzi z kurczaka - 2 duże cebule - 5 ząbków czosnku - 2 papryki ( dałam 1 czerwoną, 1 białą) - 500 g pieczarek - szklanka bulionu drobiowego - przyprawa do kurczaka, zioła prowansalskie, czosnek granulowany*, przyprawa w płynie do zup i sosów, słodka papryka, olej Przygotowanie: Cebulę pokroić w talarki. Piec pod przykryciem w 180 stopniach przez 1h następnie odkryć i piec jeszcze pół godziny. * z czosnkiem granulowanym delikatnie, bo jest już świeży ale mimo to polecam troszkę podsypać do smaku Propozycja na prosty, ale smaczny obiad - w sumie obiady, bo u mnie starczyło na dwa :) Na pałeczki wycisnąć ząbki czosnku, dodać cebulę, polać wszystko przyprawą do zup oraz skropić olejem.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://lolagotuje.blogspot.com/2015/08/podudzia-z-warzywami.html