Chili z fasolą, kukurydzą i kaszą jęczmienną

mela
Obiad
16.08.2015 19:13
Chili z fasolą, kukurydzą i kaszą jęczmienną
  • Czas gotowania: 40 min
  • Czas przygotowania: 30 min

Składniki

0,5 kilogram wołowiny

6 łyżek przecieru pomidorowego

4 sztuki ząbków czosnku

100 gram Fasola czerwona w puszce

50 gram kukurydzy z puszki

2 sztuki papryki

0,5 szklanek kaszy jęczmiennej

1 Łyżeczka soli

0,5 łyżeczki pieprzu

1 Łyżeczka Papryka ostra przyprawa

1 Łyżeczka Papryka słodka przyprawa

2 łyżki oliwy

Przepis

Kaloryczność: wysoka

Koszt: do 10 zł

Przygotowanie:

Przyprawić mięso mielone solą i pieprzem.

Posiekać czosnek, i podsmażyć go na rozgrzanej na patelni oliwie. Dodać następnie mięso i je smażyć.

W tym czasie pokroić paprykę w kostkę.

Kiedy mięso się podsmaży, przyprawić je, dodać bulion, lub wodę, doprowadziś do wrzenia i dusić przez pół godziny.

W tym czasie należy ugotować kaszę jęczmienną według przepisu na opakowaniu.

Przemyć fasolę oraz kukurydzę pod zimną wodą i dodać do całości i gotować jeszcze przez chwilę. Dodać do całości kaszę jęczmienną.

Polecamy! Pyszne!

Zostań z nami
Pobierz naszą aplikację mobilną