SKŁADNIKI (2 porcje): - 1 kostka BIO tofu naturalnego Polsoja (250g) - 1 czerwona cebula - 2 garście kurek - 2 łyżki płatków drożdżowych - 1/4 łyżeczki kurkumy - 1/3 łyżeczki czarnej soli (kala namak) - 2 łyżki posiekanej zielonej pietruszki - świeżo zmielony czarny pieprz, do smaku PRZYGOTOWANIE: Its the best reward after a long walk in the forest, or a delicious breakfast that will give you energy for new, forest hiking. INGREDIENTS (2 servings): - 1 block of natural organic tofu (250g) - 1 red onion - 2 handfuls of chanterelles - 2 tbsp of nutritional yeast flakes - 1/4 tsp ground turmeric - 1/3 tsp black salt (kala namak) - 2 tbsp chopped parsley - freshly ground black pepper, to taste PREPARATION: Remove the tofu from the package, drain, wrap in several sheets of paper towel, put it on a plate and put some weight on top (for example a jar with water). Po tym czasie odwijamy tofu z papierowego ręcznika i rozkruszamy dokładnie nad patelnią, dodajemy przyprawy (oprócz pieprzu i zielonej pietruszki), mieszamy i smażymy kilka minut. Wyjmujemy tofu z paczki, odsączamy, zawijamy w kilka arkuszy papierowego ręcznika, układamy a talerzu i przykrywamy jakimś ciężarkiem (np. słoikiem z wodą). TOFU SCRAMBLE WITH CHANTERELLES AND PARSLEY Czego nie może zabraknąć na śniadanie lub kolację w środku lata? To najlepsza nagroda po długich spacerach w puszczy, lub wyborne śniadanie, które doda nam energii na nowe, leśne wędrówki. Next unrap the tofu and crumble it directly above the pan, add the spices (except pepper and parsley), stir well and fry for few minutes. Peel and chop the onion, heat up a little bit of oil in a pan, add the onion and fry for 3 minutes. Obieramy i siekamy cebulę, grzejemy odrobinę oleju na patelni, dodajemy cebulę i smażymy 3 minuty. At the end, add freshly ground black pepper, chopped parsley and serve.