Doskonała do potraw mięsnych :) Składniki: - 4 ziemniaki - pół ogórka szklarniowego - 2 łyżki siekanego koperku - połówka czerwonej cebuli - łyżka majonezu - łyżka jogurtu naturalnego - pieprz ziołowy, sól - łyżka octu balsamicznego Ziemniaki obieramy, kroimy w plastry i gotujemy na niewielkim ogniu, aż będą miękkie. Trzeba jednak przyznać, że sałatka nie jest wcale tak lekka, jak te wiosenne. Widziałam tyle przepisów, że po prostu musiałam spróbować ;) Połączenie zielonego ogórka z ziemniakami i koperkiem to delikatny powiew wiosennej radości. Z majonezu, jogurtu, octu i przypraw robimy sos. Ogórka i cebulę kroimy w kostkę.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://czerrrwonaporzeczka.blogspot.com/2014/10/saatka-ziemniaczana.html