Kuleczki ryżowe

Ewelina
Obiad
29.07.2015 18:42
Kuleczki ryżowe

Mają duży plus, są bardzo proste w przygotowaniu ;) Składniki: 2 torebki ryżu opakowanie (450g) mrożonego szpinaku, rozdrobnionego 2 jajka sól, pieprz, zioła prowansalskie cebula 3 ząbki czosnku 100g żółtego sera bułka tarta do obtoczenia kuleczek czubata łyżka masła olej do smażenia Małe, sympatyczne, zielone kuleczki, które można jeść zarówno na zimno, jak i na ciepło. Ryż gotujemy 2 minuty krócej niż podano na opakowaniu, odstawiamy, żeby ostygł. Szpinak, jajka i starty na tarce ser dodajemy do ryżu. Smażymy na rumiano na rozgrzanym oleju. Cebulę siekamy drobno, czosnek przeciskamy przez praskę, podsmażamy na maśle.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://czerrrwonaporzeczka.blogspot.com/2015/05/kuleczki-ryzowe-ze-szpinakiem.html