SKŁADNIKI: 2 szklanki mąki 7g suchych drożdży 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka cukru 1/2 łyżeczki pieprzu 1/2 łyżeczki ziół prowansalskich 5 łyżek oleju 2/3 szklanki ciepłego mleka kabanosy (grubsze, mięsiste, nie takie wysuszone) ketchup pikantny jajko do posmarowania ciasta 1. 2. Ciasto rozwałkować (nie musi wyrastać), pokroić na prostokąty (takiej długości, jakiej chcemy mieć gotowe ruloniki i szerokości takiej, żeby zawinąć kabanosy - ciasto mało rośnie przy pieczeniu). 3. Wycięte prostokąty posmarować pikantnym keczupem, wzdłuż dłuższych brzegów ułożyć kabanosy, zwinąć w ruloniki (można skleić brzegi ale nie jest to konieczne). 4. Jajko roztrezpać, posmarować nim wierzch ciasta.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://ktougoscimoichgosci.blogspot.com/2015/07/kabanosy-w-ciescie.html