Połączenie słonej fety, aromatycznych ziół, cukinii i chrupiących ziarenek sezamu tworzy ciekawe doznanie smakowe ;) Składniki: (3 porcje) - 300 g pełnoziarnistego makaronu fusilli (świderki) - 1 duża cukinia - 150 g sera feta - 2 łyżki oliwy z oliwek - 1 łyżka soku z cytryny - 2 łyżki suszonych ziół: czosnek niedźwiedzi, oregano, bazylia, pietruszka - sól, pieprz - 2 łyżki sezamu - 2 łyżki posiekanej pietruszki Przygotowanie: Makaron gotujemy al dente w lekko osolonej wodzie. Na tej samej patelni obsmażamy cukinię z sokiem z cytryny, odrobiną soli i pieprzu oraz suszonymi ziołami. Makaron odcedzamy i gorący mieszamy z podsmażoną cukinią oraz oliwą z oliwek.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://symfoniasmakowa.blogspot.com/2015/07/penoziarniste-fusilli-z-zioami-cukinia.html