Składniki: 500 g filetu z dorsza lub innej białej ryby 1 duży batat 1 garść fasolki szparagowej zielonej 1 czerwona cebula 1 biała cebula 2 szklanki wody 2 szklanki wody 2 łyżki masła klarowanego 1 puszka pomidorów 1/2 łyżeczki chilli w płatkach 1 łyżka sosu sojowego 1 łyżeczka cukru 1/2 łyżeczki sok z 1/2 cytryny 1/2 łyżeczki kminu rzymskiego 1/4 łyżeczki kurkumy 1/4 łyżeczki kolendry 1/2 łyżeczki kminu rzymskiego 1/4 łyżeczki kurkumy 1/4 łyżeczki kolendry 2 łyżki natki pietruszki sól pieprz Wykonanie: Cebulę pokroić w dużą kostkę. W garnku rozgrzać masło i zeszklić cebulę, ale nie przyrumieniać, dodać obranego i pokrojonego w dużą kostkę batata. W garnku rozgrzać masło i zeszklić cebulę, ale nie przyrumieniać, dodać obranego i pokrojonego w dużą kostkę batata. Układamy ją delikatnie na wierzchu , aby lekko była zanurzona w sosie. Układamy ją delikatnie na wierzchu , aby lekko była zanurzona w sosie. Dodać fasolkę szparagową ,sok z cytryny, cukier,sos sojowy. Dodać fasolkę szparagową ,sok z cytryny, cukier,sos sojowy. Przed końcem gotowania dodajemy rybę pokrojoną w kawałki. Przed końcem gotowania dodajemy rybę pokrojoną w kawałki. Wykonanie: Cebulę pokroić w dużą kostkę. Wszystko gotować na małym ogniu aż warzywa będą miękkie. Wszystko gotować na małym ogniu aż warzywa będą miękkie. Chwilę smażyć po czym dodać kurkumę,kolendrę i kmin rzymski.