Letnia potrawka z cukinią

Marzena
Obiad
22.07.2015 17:16
Letnia potrawka z cukinią

Składniki: - Papryka- 1 sztuka (ok.200g) - Cukinia- 1-2 sztuki (ok. 300-400g) - Marchewka- 1 średnia sztuka (ok. 45g) - Pierś z kurczaka - ok. 250g - Bulion- 0,5 szklanki - Sól - Pieprz - Zioła prowansalskie - Oregano - Bazylia - Papryka słodka - Oliwa z oliwek Przepis: Kurczaka pokroić w drobną kostkę i obsypać przyprawami, podsmażyć na niewielkiej ilości oliwy. Jedna porcja potrawki dostarcza: B-30 g T-7,5 g W- 13,5 g E- 224,5 kcal WW-1 Od pewnego czasu gustuję przede wszystkim w makaronach, które spokojnie mogę zjeść w pracy na zimno. Danie jest bardzo smaczne, zarówno zjedzone samodzielnie jak i z dodatkiem ryżu czy makaronu, dlatego ten wybór pozostawiam Waszym kubkom smakowym.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://zapachywkuchni.blogspot.com/2015/07/letnia-potrawka-z-cukinia.html