Składniki na masę serową: 250 g malin 750 g twarogu z wiaderka dobrej jakości, np. Piątnicy 100 g serka mascarpone 3 łyżki śmietanki 30% sok z 1/2 cytryny nasionka z 1/2 laski wanilii 4 duże jajka 1 pełna szklanka drobnego cukru do wypieków 3 łyżki mąki pszennej Składniki na polewę: 250 g jogurtu greckiego + 2 kopiaste łyżeczki cukru pudru Dziś zapraszam na słodziutki, lekko kwaskowaty i mocno malinowy sernik na kruchym spodzie z pyszną polewą z jogurtu greckiego :) 4. Gdy sernik będzie już upieczony, wyłączamy piekarnik, lekko uchylamy drzwiczki i pozostawiamy do ostygnięcia, a następnie wkładamy do lodówki na kilka godzin, a najlepiej na całą noc. Wyciągamy, równomiernie pokrywamy jogurtem greckim wymieszanym z cukrem pudrem i z powrotem wkładamy do piekarnika, tym razem na 15 minut. Składniki na spód: 100 g masła 1/3 szklanki cukru 200 g mąki pszennej 1 żółtko Puree malinowe, wraz z resztą składników na masę serową, umieszczamy w misie miksera. 3. Gotową masę przelewamy na upieczony spód i wkładamy do piekarnika. 2. Maliny umieszczamy w misie blendera i miksujemy na gładkie puree. Wyciągamy i odstawiamy na bok do lekkiego przestudzenia, a temperaturę w piekarniku zmniejszamy do 160 stopni Celsjusza.