łyżka cukru łyżeczka soli 30 g drożdży 180 g jogurtu naturalnego 140 ml mleka jajko 60 g masła Ciasto przykrywamy ściereczką i odstawiamy na godzinę w ciepłe miejsce, aż podwoi swoją objętość. Składniki (na 8 sporych bułek): 500 g mąki pszennej (ja dałam typ 500) Przykrywamy ściereczką i pozostawiamy do wyrośnięcia na ok 25 min. Po wyrośnięciu bułeczki smarujemy roztrzepanym jajkiem i posypujemy sezamem. Przygotowanie Drożdże kruszymy, dodajemy po łyżce mąki i cukru i rozpuszczamy w 1/3 szklanki ciepłego mleka. Odstawiamy na 10 minut, aż zaczyn podwoi swoją objętość.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://e-przepisykulinarne.pl/2015/07/bulki-pszenne-na-jogurcie/