,,Tęczowa lampka’’

Agnieszka
Desery
21.07.2015 13:50
,,Tęczowa lampka’’

Składniki: 1 galaretka wieloowocowa 1 galaretka- owoce egzotyczne 1 galaretka brzoskwiniowa 1 galaretka cytrynowa 1 śnieżka szklanka mleka owoce Wykonanie: Każdy smak galaretki rozpuszcza się w gorącej wodzie w osobnych naczyniach według przepisu na opakowaniu. Trzecią galaretkę- owoce egzotyczne rozpuszcza się w nieco mniejszej ilości wody niż w informacji na opakowaniu, a po wystudzeniu postępować jak z pozostałymi. Następnie cytrynową galaretkę rozpuszcza się w gorącej wodzie a po przestudzeniu dolewamy ją do ubitej śnieżki i miksujemy tak, aby uzyskać ptasie mleczko. Kto z nas nie lubi owocowych galaretek, którymi zajadaliśmy się w dzieciństwie? Na koniec galaretkę brzoskwiniową wlewamy do pozostałej części lampki, i dekorujemy dowolnymi owocami.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://podrozwkulinaria.pl/teczowa-lampka-2/