składniki: 125 g masła 1,5 szklanki mąki, u mnie typ 500 Młyn Kopytowa 0,5 szklanki cukru 3 jajka 100 g czekolady 5 łyżek mleka 2 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia ok 250 g wydrylowanych czereśni Czekoladę (dałam 50 g mlecznej i 50 g gorzkiej) rozpuścić w kąpieli wodnej i odstawić do przestudzenia. Po upieczeniu zostawić ok 15 minut w formie następnie wyjąć z foremki i pozostawić na kratce do wystudzenia. Na wierzchu ułożyć resztę czereśni wciskając lekko w masę. Lekko wilgotne i mocno czekoladowe ciacho w sam, raz gdy dopadnie nas ochota na coś słodkiego. Formę wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 C i piec ok 35-40 minut do suchego patyczka. Ciasto można zrobić też bez dodatku owoców lub zamiast czereśni dodać np. wiśnie.