Schabowe roladki z szpagarami w sosie paprykowym

Dorota
Obiad
12.07.2015 11:31
Schabowe roladki z szpagarami w sosie paprykowym

4 plasterków sera – mąka Sos paprykowy – składniki: – 2 czerwone papryki – odrobina oleju – 2 zielone papryki – 1 papryczka chilli lub ok. pół łyżeczki suszonego chilli ( jeśli preferujemy łagodniejsze smaki, możemy zrezygnować z chilli, a sos będzie łagodny) – 1 cebula – 4 ząbki czosnku – 1 puszka pomidorów – sól, pieprz, opcjonalnie łyżeczka cukru Schabowe roladki – składniki na ok. 6 roladek – pół kg schabu bez kości – mały pęczek szparagów – sól, pieprz, papryka słodka – olej do smażenia -ok. Schabowe roladki z szparagami w sosie paprykowym Schabowe roladki z szparagami w sosie paprykowym Pyszne schabowe roladki nadziewane szparagami i serem, podawane w towarzystwie pikantnego sosu paprykowego, tworzą efektowną całość. 3. Ostudzone szparagi układamy na roladkach, po 2-3 sztuki, dodajemy ok. pół plasterka sera (nie za dużo, bo ser wypłynie), zawijamy roladkę, spinamy mięso wykałaczkami. Roladki obtaczamy w mące, wrzucamy na rozgrzaną patelnię i podsmażamy z każdej strony, aż do zrumienienia. Schabowe roladki przepis: 1. Mięso kroimy na średniej grubości plastry, a następnie delikatnie je rozbijamy. 2. Szparagi myjemy, obcinamy końcówki (jeśli szparagi są grube, lepiej przyciąć je bardziej by pozbyć się łykowatych części). Sos paprykowy przepis: 1. Cebulę obieramy, kroimy w kostkę. 2. Smakujemy, dodajemy sól, pieprz, chilli (jeśli wybraliśmy suszone) opcjonalnie cukier jeśli pomidory były nieco kwaśne. 4. Dodajemy pomidory w puszce, gotujemy ok 30 minut.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://mamnatosposob.pl/schabowe-roladki-z-szparagami-w-sosie-paprykowym/