Polewa czekoladowa: do rondelka wlać 4 łyżki wody i zagotować, dodać 3 łyżki cukru pudru wymieszać aby się rozpuścił, dodać 100 g masła pokrojonego na kawałki i rozpuścić ale nie gotować,zdjąć z ognia i dodać 3 łyżki kakao, dokładnie i energicznie wymieszać do uzyskania jednolitej masy, lekko przestudzić i polać ciasto. składniki: 1 kg sera, u mnie z wiaderka 8 jajek 3/4 kostki masła 1/2 szklanki cukru 3 łyżki cukru waniliowego szczypta soli 1 opakowanie budyniu waniliowego 1 słoiczek cukinii a`la ananas o pojemności 0,5 l herbatniki do wyłożenia formy Składniki przygotować wcześniej aby były w temperaturze pokojowej. Następnie dodać pianę i delikatnie wymieszać mikserem aby wszystko się połączyło. Na koniec dodać osączoną cukinię i delikatnie wymieszać łyżką. W szafce znalazłam jeszcze słoiczek cukinii więc postanowiłam dodać go do masy serowej. Gdy składniki się połączą dodać budyń w proszku. Blaszkę wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 C i piec ok 50-60 minut, funkcja góra-dól. Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę i odstawić.