Dżem pomidorowy

Danka
Przetwory
10.07.2015 14:57
Dżem pomidorowy

Składniki: ( na 1 słoiczek około 250-300 g) - 1 kg pomidorów - około 180-250 g cukru - odrobina soku z cytryny - max. pół łyżeczki ekstraktu z wanilii Przygotowanie: 1. Sparz pomidory i obierz je ze skórki, usuń nasienia i pokrój w kostkę 2. Pomidory przełóż do garnka, gotuj z niewielką ilością wody aż zmiękną, a woda odparuje, zmiksuj za pomocą blendera uważając by się nie poparzyć. Sprawdźcie koniecznie na naszej stronie kategorie-> przystawki, gdzie znajdziecie inspiracje z wykorzystaniem tego smakołyku :) Gotuj na małym ogniu, od czasu do czasu mieszając do momentu gdy dżem uzyska gładką, gęstą konsystencję.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://kreatywnepiny.blogspot.com/2015/02/dzem-pomidorowy.html