Sernik czekoladowy kajmak bez pieczenia na zimno

Danka
Ciasta
10.07.2015 14:52
Sernik czekoladowy kajmak  bez pieczenia na zimno

Składniki: (na tortownicę 18 cm) Spód owsiano-ciasteczkowy: - 150 g płatków owsianych - 1 łyżka miodu - 50 g ciasteczek maślanych - 40 g czekolady deserowej Masa serowa: - 350 g sera twarogowego mielonego - puszka kajmaku o smaku czekoladowym - 40 g czekolady deserowej rozpuszczonej w kąpieli wodnej - łyżeczka soku z cytryny - 60-80 g cukru pudru- opcjonalnie- jeśli masa kajmakowa jest zbyt słodka, a twaróg kupny jest z zawartością cukru, spróbuj masy zanim dodasz cukier. Moja masa nie była zbyt słodka więc dodałam około 60 g. - 4 łyżeczki żelatyny na 4 łyżki gorącej wody Masa śmietankowa: Straciatella: - 200 ml śmietany kremówki 36 % - łyżeczka żelatyny rozpuszczona w 1 łyżce wody - 40-50 g grubo startej czekolady deserowej, ja użyłam czekolady do wypieków o zawartości 55% kakao- by grubo zetrzeć czekoladę używam obieraczki do warzyw. Poczekać aż masa się ostudzi 7. Wstawić na 20-30 minut do schodzenia do lodówki Masa serowa: 1. W wysokiej misie połączyć wszystkie składniki oprócz żelatyny i wymieszać przy pomocy miksera aż całkowicie się połączą. Poczekać aż masa się ostudzi 7. Wstawić na 20-30 minut do schodzenia do lodówki Masa serowa: 1. W wysokiej misie połączyć wszystkie składniki oprócz żelatyny i wymieszać przy pomocy miksera aż całkowicie się połączą. 2. Żelatynę rozpuść w gorącej wodzie i jeszcze ciepłą dodaj do masy serowej, bardzo dokładnie wymieszać mikserem na największych obrotach. 2. Żelatynę rozpuść w gorącej wodzie i jeszcze ciepłą dodaj do masy serowej, bardzo dokładnie wymieszać mikserem na największych obrotach. Może to zająć od 30 minut do 2 h w zależności od stopnia chłodzenia lodówki. Może to zająć od 30 minut do 2 h w zależności od stopnia chłodzenia lodówki. Płatki owsiane uprażyć razem z łyżką miodu 2. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej 3. Ciasteczka maślane pokruszyć na piasek 4. Może to zająć od 2 do 5 godzin w zależności od stopnia chłodzenia lodówki. Może to zająć od 2 do 5 godzin w zależności od stopnia chłodzenia lodówki. 3. Przełożyć masę na spód i ostudzić w lodówce, aż masa całkowicie stężeje. 3. Przełożyć masę na spód i ostudzić w lodówce, aż masa całkowicie stężeje. Śmietanę kremówkę ubić z rozpuszczoną w gorącej wodzie żelatyną.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://kreatywnepiny.blogspot.com/2015/05/sernik-czekoladowy-kajmak-straciatella.html