Składniki: bułki: - z tego przepisu: bułki do hamburgerów sos: - 4 duże łyżki majonezu - 1/2 cebuli - 1 mały ogórek kiszony - 1 korniszon - 2 łyżeczki musztardy sarepskiej - 1/2 łyżeczki octu winnego - 1 łyżeczka cukru - 1/2 łyżeczki suszonego czosnku dodatki: - 800 g mielonego mięsa wołowego - 1 opakowanie (8 sztuk) serków topionych typu cheddar - 1/2 sałaty lodowej - 1 cebula - 2 ogórki konserwowe - sól, pieprz Przygotowanie: Najpierw przygotowujemy sos - cebulę, ogórka kiszonego oraz korniszon bardzo drobno siekamy, wrzucamy do miseczki, dodajemy pozostałe składniki, wszystko dokładnie mieszamy i odstawiamy do lodówki. Dolną część bułki kładziemy na talerzu i wykładamy na nią sałatę lodową, plasterki ogórka, cebule, polewamy sosem, następnie kładziemy kotlet, solimy go i pieprzymy, na górze układamy ser i przykrywamy bułką. Sałatę lodową kroimy w paski, cebulę kroimy w kostkę, a ogórka w plasterki. Bułki przecinamy na pół i na drugiej rozgrzanej patelni podpiekamy je od wewnętrznej strony. Oczywiście na plus jest również to, że w domowym Bic Macu wiemy co jemy. Cebule płuczemy w zimnej wodzie, żeby trochę straciła na ostrości.