I, mimo że masło ostatnimi czasy jest trochę, ze względu na wysoką zawartość cholesterolu, to uważam, że nic nie jest go w stanie w kuchni zastąpić. Nawet mają jego różne regionalne odmiany, np.z regionu o tej samej nazwietopełnotłuste masło o bogatym aromacie, służące do wypieków i gotowania, czyo bogatej złotej barwie, przygotowywane wi będące delikatnym masłem stołowym do smarowania pieczywa. Oprócz tego rybę podamy z klasycznym sosem beurre blanc, (fr. białe masło), o którym Julia rozpisywała się w swojej książce. Różowy filet owiniemy w pyszne domowe ciasto francuskie, cudownie się listkujące, o bogatym aromacie. Jeśli żyjecie w biegu, możecie zastąpić je tym kupnym, ale sprawdźcie proszę, czy zawiera, chociaż krztę masła, a nie tylko sztuczne aromaty. Łosoś, którego Wam dzisiaj zaprezentuję, będzie niemal skąpany w maśle (dietetycy i kardiolodzy teraz łapią się za głowę…).