Składniki: 300 g karczku lub szynki z sarny ewentualnie jelenia ok 10 g słoniny ( kilka cienkich paseczków) 3 łyżki musztardy Dijon czerstwa bułka 4 łyżki oliwy 1 łyżka miodu 1 cebula 3 ogórki konserwowe mąka do panierowania smalec do smażenia 250 g pieczarek 1 papryka 1 seler 1 szklanka białego wina 1 łyżka miodu 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego 3 ziarna jałowca 3 liście laurowe sól i pieprz do smaku Przygotowanie: Przygotowałam dzikie zrazy z sarny, normalnie przygotowuję je ok 2h z szybkowarem zajęło mi to 35-45 minut, różnica czasowa jest ogromna dlatego taki szybkowar powinien znaleźć się w każdej kuchni. Przykrywa z zaworem jest bardzo prosta w obsłudze, a wisienką na torcie jest to, że naczynia świetnie się myją i nadają się do wszystkich rodzajów kuchenek. W nawale pracy i w fali upałów, przyznaję, że ciężko było mi ustać w kuchni i tutaj taka ciekawostka jeść coś trzeba, a taki szybkowar okazał się genialnym rozwiązaniem. Cebulę pokrój w kostkę i sklaruj na patelni z miodem, dodaj ją do miseczki z bułką i oliwą, dodaj musztardę i wszystko rozmiażdż widelcem na gładka masę. Szybkowar jest lekki, a zarazem bardzo masywny, pozytywnym zaskoczeniem jest okres gwarancji przedłużony na 10 lat - taka gwarancja daje do myślenia, że produkt jest dobry, a Firma nie sprzedaje bubli.