Do przygotowania naszej zapiekanki potrzebne nam będą: 1 brokuł, 2 papryki żółte, 5–6 ziemniaków, 1 cebula, 20 dag pieczarek, olej rzepakowy, 30 dag żółtego sera, 60 dag filetu z indyka, 150 ml majonezu, 150 ml jogurtu naturalnego, 4 ząbki czosnku, sól, cukier, pieprz, mielona słodka papryka, 1 pęczek natki pietruszki. Brokuł myjemy, dzielimy na różyczki i gotujemy al’dente w wodzie z dodatkiem soli i odrobiny cukru. Na koniec kładziemy różyczki brokuła, posypujemy pozostałą natką pietruszki i startym na grubych oczkach serem. Pęczek natki pietruszki myjemy i drobno kroimy, następnie dzielimy na dwie części. Oceń artykuł: (1 głosów, średnia: 1,00 z 5) głosów, średnia:z 5) Loading... Na sos kładziemy podsmażone mięso, następnie pieczarki z cebulą i papryką. Mięso odkładamy do miski, a na tej samej patelni podsmażamy cebulę z pieczarkami i papryką. Mniejszą część sera trzemy na tarce o małych oczkach i dodajemy do sosu. Majonez mieszamy z jogurtem, dodajemy przeciśnięte przez praskę 2 ząbki czosnku. Paprykę oczyszczamy z gniazd nasiennych, myjemy i kroimy w paski. Większą część sera trzemy na tarce o grubych oczkach. Ziemniaki myjemy, obieramy i kroimy na plastry. Pieczarki myjemy i kroimy na mniejsze kawałki.