Składniki: 10 podudzi z kurczaka 1 cebula 2 łyżki oleju Marynata sok z 1/2 cytryny 5 łyżek oliwy 1 łyżeczka papryki słodkiej 1/4 łyżeczki papryki ostrej 1/2 łyżeczki rozmarynu 1/2 łyżeczki kurkumy sól pieprz Wykonanie: Udka umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym. Podsmażyć na rumiano z każdej strony, a następnie piec w piekarniku w 180 stopniach C do momentu aż mięso będzie rumiane i miękkie. udka z cytrynową nutą Polecam Wam również pyszne udka pieczone z cytrynową nutą. Dokładnie rękoma wymieszać, aby całe udka były nią pokryte.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://smakiuczucie.blogspot.com/2015/07/udka-z-cytrynowa-nuta.html