składniki: 1 kg sera z wiaderka 100 g masła 3 łyżki cukru waniliowego 4 łyżki cukru 3 łyżki żelatyny 1/2 szklanki mleka 300 g truskawek 1 galaretka truskawkowa biszkopty do wyłożenia formy Ponownie wyłożyć kilka łyżek masy serowej i gdzieniegdzie trochę tężejącego truskawkowego musu i znowu wstawić do lodówki do lekkiego stężenia. Jedną część wstawić do lodówki aby lekko stężała a drugą część pozostawić na kuchennej szafce. Na biszkopty wyłożyć trochę masy serowej i gdzieniegdzie troszkę tężejącego już musu truskawkowego. Wstawić do lodówki na kilka godzin aby masy dobrze stężały. Tortownicę wstawić do lodówki aby masa lekko stężała, tortownica wcześniej schłodzona więc zajmie to kilka minut. Pyszny serniczek na zimno z dodatkiem truskawkowego musu.