Bułki do hamburgerów.

Joanna
Przekąski
03.07.2015 23:00
Bułki do hamburgerów.

Składniki: - 4 szklanki mąki pszennej - 2 jajka - 12 g świeżych drożdży - 2/3 szklanki mleka w proszku - 1 szklanka ciepłej wody - 3 łyżki rozpuszczonego, ostudzonego masła - 2 łyżki cukru - 1 łyżeczka soli - 1 żółtko - 1 łyżka mleka - sezam do posypania Przygotowanie: Bardzo łatwe w wykonaniu i choć trzeba poświecić trochę czasu na ich przygotowanie to naprawdę warto, bo smak jest świetny i oczywiście w przeciwieństwie do tych, które można kupić w sklepie – nie zawierają konserwantów. Bułki układamy w odstępach na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, ponownie przykrywamy ściereczką i pozostawiamy do wyrośnięcia w ciepłym miejscu na około 25 minut. Miske z ciastem przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na około 1 godzinę, musi podwoić swoją objętość. Rozcieramy w misce widelcem drożdże, dolewamy ciepłą wodę razem z mlekiem w proszku oraz masło. Całość mieszamy i odstawiamy na 10 minut w ciepłe miejsce.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://symfoniasmakowa.blogspot.com/2015/07/buki-do-hamburgerow.html