Polecam :) Składniki: ok. 500g karkówki w plastrach 2 duże cebule 3 ząbki czosnku 2-3 łyżeczki koncentratu pomidorowego 5 suszonych śliwek 2 suszone grzybki oliwa sól pieprz papryka słodka czosnek 400 ml wody Karkówkę włożyć z powrotem do garnka i doprawić do smaku jeśli to konieczne – solą, pieprzem i papryką. Na drugi dzień karkówkę podsmażyć na rozgrzanej patelni. W garnku umieścić 400 ml wody, koncentrat pomidorowy, pokrojoną cebulę, pokrojone śliwki i grzybki. Przepis całkiem udany i na pewno jeszcze z niego skorzystamy. Dzień wcześniej karkówkę natrzeć oliwą i przyprawami (sól, pieprz, czosnek, papryka).
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://ulubioneprzepisy.com/2013/05/16/karkowka-po-karkonosku/