BORANIJE

Kasia
Obiad
01.07.2015 12:08
BORANIJE

Składniki: 250 g mięsa wieprzowego (polecam dać więcej jeśli mamy bardziej ochotę na mięso z warzywami, niż warzywa z mięsem – następnym razem tak zrobię) 500 g fasolki szparagowej 2 cebule 2 duże marchewki (lub 3 mniejsze) 2 łyżki koncentratu pomidorowego pęczek natki pietruszki (30 g) olej sól pieprz woda lub wywar Mi kojarzy się z rybą po grecku..tylko, że to nie ryba a wieprzowina, i nie po grecku a po serbsku ;) Jajko wymieszać w kubku z około 2 łyżkami mąki (całość ma być gęsta, ale płynna). W oddzielnym garnku ugotować fasolkę szparagową (zieloną lub żółtą), pokrojoną na 3 cm kawałki. Dodatkowo: 1 jajko mąka Mięso pokrojone w małe kawałki podsmażyć na oleju. W garnku umieścić cebulę, startą na grubych oczkach marchewkę oraz mięso. Nie wiem..nigdy nie byłam ;) Tak samo nie gwarantuję, że wizualnie tak powinno wyglądać. Zalać wodą (całość ma mieć konsystencję gulaszu), posolić i dusić, aż warzywa zmiękną. Dodać kilka łyżek sosu z gulaszu i dokładnie rozmieszać.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://ulubioneprzepisy.com/2013/05/29/boranije/