Tagliatelle z kurczakiem, szpinakiem i pieczarkami

Małgorzata
Obiad
29.06.2015 9:08
Tagliatelle z kurczakiem, szpinakiem i pieczarkami

Makaron w towarzystwie szpinaku, kurczaka i pieczarek - propozycja na pyszny obiad :) SKŁADNIKI (na 4 duże porcje) 400g makaronu tagliatelle 1 duża podwójna pierś kurczaka 6 średnich pieczarek 300 g świeżego szpinaku (może być też mrożony) 2 ząbki czosnku 100 g serka ricotta 50 ml śmietanki 30% sól pieprz 1 łyżeczka gałki muszkatołowej olej lub oliwa do smażenia PRZYGOTOWANIE Makaron gotujemy al dente zgodnie z przepisem na opakowaniu. Smacznego :) poniedziałek, 29 czerwca 2015 Tagliatelle z kurczakiem, szpinakiem i pieczarkami Autor: Małgorzata Chyla o 08:23:00 Etykiety: kurczak z pieczarkami, kurczak ze szpinakiem, makaron z kurczakiem, makaron z pieczarkami, makaron ze szpinakiem, pieczarki, szpinak, tagliatelle z kurczakiem Subskrybuj: Komentarze do posta (Atom) Na dużej patelni (a najlepiej w woku) rozgrzewamy olej. Dodajemy kurczaka, przyprawiamy solą i pieprzem i obsmażamy na złoto. Gotujemy przez 10 minut na małym ogniu.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://mojekuchennerewelacje.blogspot.com/2015/06/tagliatelle-z-kurczakiem-szpinakiem-i.html