Składniki: ( na tortownicę 18-22 cm) - galaretka czerwona x 2 - galaretka zielona - mleko skondensowane niesłodzone- cała puszka Dekoracja: - zielone wiórki kokosowe 1. Zrobić jedną galaretkę czerwoną wedle instrukcji na opakowaniu i wylać na spód tortownicy, bądź wysokiej blaszki do ciasta. 2. 3. Do miski wlać połowę mleka skondensowanego, ubijać przez kilka minut, następnie wlać najpierw zieloną tężejącą galaretkę (chodzi tu o galaretkę która zaczyna być gęsta- ale jeszcze jest w stanie płynnym). Gdy czerwona galaretka w tortownicy jest już gotowa rozpuścić jedną czerwoną galaretkę i jedną zieloną w osobnych szklankach i wstawić do lodówki by troszkę stężały. Gdy pianka jest gotowa nakładamy ją na już stężałą galaretkę czerwoną i wstawiamy do lodówki by stężała. Następnie tą samą czynność powtarzamy z drugą połową mleka i tężejącą galaretką czerwoną.