Domowe Marcepanowe pralinki obtaczane w kakao

Danka
Desery
28.06.2015 13:19
Domowe Marcepanowe pralinki obtaczane w kakao

Składniki: Masa Marcepanowa: - 150 g migdałów - 1/2 szklanki cukru pudru - 2 łyżki wody - 3 kropelki olejku migdałowego - opcjonalnie kilka kropli whisky bądź rumu Dekoracja: - kakao do obtoczenia Przygotowanie: 1. 2. Migdały zemleć na piasek w blenderze, bądź młynku do kawy. 3. Migdały przekładać do miseczki dodać cukier puder, wodę i olejek, opcjonalnie alkohol 4. Migdały moczyć przez 15 minut we wrzątku, zdejmować skórki, osuszyć ręcznikiem.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://kreatywnepiny.blogspot.com/2015/06/domowe-marcepanowe-pralinki.html#uds-search-results