Potrzebne nam:- jajko- szklanka mąki pszennej- pół szklanki cukru- łyżka masła- 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia- 50 g czekolady- duża szczypta cynamonu- szczypta soli- 3 czubate łyżeczki kakao- cukier puder do obtoczeniaPrzygotowanie:Czekoladę rozpuścić z masłem w kąpieli wodnej. Każdą obtoczyć w cukrze pudrze, spłaszczyć w dłoniach i ułożyć na blasze wyłożonej papierem. Ostatnio obiecałam sobie, że będę z większą uwagą wybierać produkty, które lądują na moim talerzu. Każda pora jest dobra na ciasteczka i każdy powód jest dobry, by je zrobić. Postanowienie spowodowane było zagrożeniem nabawienia się oczopląsu podczas czytania etykiet zamieszczonych na opakowaniach żywności. Dlatego też zapraszam do lektury, najlepiej w kuchni, z przygotowanymi składnikami :) Jajko ubić z cukrem i solą na puszystą masę. Cały czas ubijając dodać roztopioną i przestudzoną czekoladę, następnie mąkę wymieszaną z kakao i proszkiem do pieczenia. Ciasto przełożyć do woreczka i wstawić do zamrażalnika na 15-20 minut.