Krem z kalafiora: 4 szklanki bulionu warzywnego 450 g kalafiora, podzielonego na małe różyczki 1 cm obranego, startego imbiru 1 gałązka tymianku sól i pieprz Krem brokułowy: 4 szklanki bulionu warzywnego 450 g brokuła, podzielonego na małe różyczki 1 gałązka tymianku sól i pieprz 1. Składniki: Łącznie do obu zup: 1 łyżka masła – najlepiej klarowanego 2 łodygi selera naciowego 4 małe ząbki czosnku Potem trzeba tylko wlewać jednocześnie dwie zupy do talerza, każdą z odpowiedniej strony i voilà – mamy to. Na maśle chwilę podsmaż czosnek i pokrojone w 1 cm kawałki selera. Przelej do talerza – najlepiej lej ze szklanki lub dzbanka z dziubkiem. 3. Do każdej zupy dodaj połowę podsmażonego selera z czosnkiem. Dziś coś, co jest nie tylko efektowne, ale i banalnie proste w wykonaniu.