Składniki: Warstwa truskawkowa: 600 g truskawek sok z 1 cytryny 1 szklanka cukru pudru 30 g żelatyny 300 ml śmietany kremówki 36% Warstwa śmietanowa 500 ml śmietany kremówki 36% 3 łyżki cukru pudru lub według własnego smaku 2 łyżeczki żelatyny Na sam koniec dodać namoczoną w bardzo małej ilości wody żelatynę i poczekać aż napęcznieje, a następnie włożyć do mikrofalówki na 10 s i podgrzać Przestudzić, aby była lekko ciepła i wlewać bardzo powoli do ubijanej śmietany cały czas miksując. Dodać cukier puder,sok z cytryny i podgrzać na małym ogniu, ciągle mieszając. Masę śmietanową wlać na warstwę truskawkową i odstawić do lodówki najlepiej na całą noc. Warstwa śmietanowa: Mocno schłodzoną śmietanę ubić wraz z cukrem na sztywno. Śmietanę ubić na sztywno po czym powoli dodawać i stale miksować . Zdjąć z palnika i dodać żelatynę namoczoną w zimnej wodzie.