Składniki: Czekoladowe ciasto: 100 g masła 100 g gorzkiej czekolady (o zawartości kakao przynajmniej 70%) 50 g cukru 3 jajka 100 g mąki pszennej łyżeczka proszku do pieczenia 3 łyżeczki kakao Masa jogurtowa: 800 g naturalnego jogurtu 350 g truskawek 5 łyżek cukru 2 łyżki soku z cytryny 4 łyżki żelatyny Masło kroimy na kawałki i razem z połamaną na kosteczki czekoladą wkładamy do rondelka, roztapiamy na małym ogniu, cały czas mieszając i odstawiamy do ostudzenia. Truskawki miksujemy z jogurtem, dodajemy cukier i sok z cytryny, na końcu powoli wlewamy żelatynę i miksujemy aż wszystkie składniki się połączą. Zimną, ale jeszcze płynną galaretkę wylewamy na zastygłą masę jogurtową i całość wstawiamy do lodówki jeszcze na kilka godzin. Masę wylewamy na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę (24×24 cm) i wstawiamy do nagrzanego do 180C piekarnika. Intensywnie czekoladowe ciasto w połączeniu z jogurtowym musem truskawkowym daje zachwycający efekt smakowy.