Semifreddo truskawkowe z bezikami

Danka
Desery
16.06.2015 8:23
Semifreddo truskawkowe z bezikami

Składniki: (na małą keksówkę- ja użyłam opakowania po lodach o wymiarach: długość: 18,5- szerokość: 12- głębokość: 6,5) - 200 g na wpół zamrożonych truskawek - 100 g plus 2 łyżki cukru pudru - 3 żółtka - 1/2 litra zimnej kremowki - 2 łyżki czerwonego wina, ja użyłam słodkiego wina o smaku blackberry Dekoracja: - świeże truskawki - rozkruszone beziki- kilka sztuk Przepis na beziki znajdziesz tutaj: Przygotowanie: 1. Truskawki miksować blenderem z 2 łyżkami cukru pudru 2. 7. Przełożyć masę do keksówki bądź innego pojemnika wyłożonego folią spożywczą Mrozić: od 4 do 7 godzin w zamrażalniku w zależności od stopnia chłodzenia; Bez maszynki- masę od razu wkładamy do keksówki, mrozimy Jeśli zostawimy deser na całą noc w lodówce i za bardzo się zmrozi należy przełożyć go do lodówki na około 1 godzinę by delikatnie odtajał. Zółtka ubijać z 100 g cukru pudru na parze przez około 5 minut 3.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://kreatywnepiny.blogspot.com/2015/06/semifredo-truskawkowe-z-bezikami.html