Składniki: - łyżka oliwy z oliwek - duża cykoria - 3 łyżki tartej bułki - natka pietruszki - 5 łyżek startego parmezanu - 2 szklanki sosu pomidorowego - 400 g pieczarek średniej wielkości - 4 ząbki czosnku - średnia cebula biała - sól pieprz Przygotowanie: - Zaczynam od cykorii. - Przygotowanie farszu: na oliwie podsmażamy 2 ząbki czosnku i cebulę ( połowę) - drobno posiekane, dodajemy drobno pokrojone pieczarki. - Sos pomidorowy: smażymy na oliwie cebulę i czosnek (2 ząbki czosnku, połowa cebuli) posiekane, dodajemy sos i doprowadzamy do wrzenia. Tak: Połówki cykorii - musimy koniecznie usunąć delikatnie głąby, aby nie uszkodzić liści - blanszujemy 3 minuty w osolonej wrzącej wodzie, a następnie hartujemy i odcedzamy.